Bij de iets oudere generatie leeft het ritueel van het huwelijk het nog meest. Een tweede huwelijk of de geloften vernieuwen is inmiddels normaal.

Jongeren wonen volgens onderzoek gemiddeld vaker samen of nemen, in combinatie met bijvoorbeeld het kopen van een huis, een samenlevingsovereenkomst.

Voorstanders van het trouwen zeggen dat de “geloften uitspreken” toch net die liefdesverbintenis extra kracht geeft. Je bevestigt voor de buitenwereld dat je bij elkaar hoort door het aanzoek, de voorbereidingen naar de grote dag, de ringen om doen, de jurk, de foto’s, de getuigen…het voelt als een verbond in plaats van een contract.

Tegenstanders vinden het onnodig duur, kennen -door veel van hun ouders- het risico van een scheiding en zijn doordat ze vaak beiden werken niet financieel afhankelijk. Carrière en reizen heeft vaak meer prioriteit.

Momenteel eindigt meer dan 40% van de huwelijken in een scheiding omdat mensen op elkaar uitgekeken zijn.

Iedere dag in je relatie kies je er voor om te investeren of niet. Zo niet, dan ben je emotioneel al aan het vertrekken.

Trend in 2019 is het ceremonieel huwelijk. Wel de trouwpret, maar niet de wet. Met een team wordt je in de watten gelegd, je kleding hangt klaar, een ceremonieel spreker bereidt zich voor op jullie en dan: naar een mooie locatie voor de fotoshoot…met of zonder make-up artist, hotelovernachting etc etc…

In pure liefde verbonden.

Vorig artikelTekenbeten: pieken en dalen in 2018
Volgend artikelZomerse zon verwacht: geniet maar verbrand niet