Tijd om op te warmen! Met het koudere weer is het tijd om je warm in te pakken en een kopje thee is daarbij ook een goede keuze: naast het verwarmen en hydrateren van het lichaam, kan het ook grote voordelen voor onze gezondheid bieden. Thee is een drankje bereid door bladeren, bloemen en wortels te infunderen en wordt meestal gemaakt met heet water. Elke variëteit krijgt een smaak die is gedefinieerd volgens de gebruikte verwerking, waaronder oxidatie, gisting en contact met andere kruiden, specerijen en fruit. Thee is de beste optie om jouw lichaam op te warmen en gezond te blijven, immuun voor ziekten en de stemming voor je dag.

Er zijn verschillende soorten thee, elk met zijn eigen voordelen, maar op de één of andere manier ook goed voor het lichaam. Laten we eens kijken naar enkele van de beste theeën met uitstekende lichaamsvoordelen in de komende kou. Bekijk het maar!

1. Ayurvedische kruidenthee
Aanbevolen om het “vuur” van de spijsvertering te activeren. Geschikt voor mensen met een trage spijsvertering, gassen of slechte adem. Kook kaneelstokjes, wat kruidnagel, kardemompeulen en 1 vinger gember. Gedurende de dag kunnen meerdere kopjes worden ingenomen.

2. Limoen thee
Limoen thee is lekker en heeft het vermogen om de pH van het bloed te alkaliseren en bijgevolg de algehele werking van het lichaam te verbeteren. Vitamine C voor het immuunsysteem en ontgiftingskracht hebben dit ook.

3. Yerba Mate
Mate thee kan niet alleen koud worden geconsumeerd in de zomer, maar ook warm in de winter. Het is thermogeen, antioxidant en een bondgenoot van goede gezondheid. Pas echter op voor cafeïne, deze thee bevat een hoge hoeveelheid daarvan en is slecht voor mensen met hart- en maagproblemen.

4. Thee met limoen en gember en Manuka honing
Bij koud weer is het moeilijk om weg te blijven van typische ziekten uit dit seizoen. Dat is de reden waarom limoen thee, gember en manuka honing perfect zijn om je warm te houden en je immuunsysteem te versterken: gember werkt tegen verkoudheid en griep en limoen en honing spelen een rol bij het stimuleren van de afweer van het lichaam.

5. Citroenmelisse thee
Eén van de beste dingen tijdens de wintermaanden is in bed liggen en je op te warmen. Begeleid door een thee is dit nog beter en daardoor kan ook de nachtrust verbeterd worden. Citroenmelisse of kamillethee zijn geweldig om je lichaam en geest te ontspannen en je nachtrust zoveel beter te maken. Beiden hebben kalmerende effecten die slapeloosheid, angst en stressproblemen verminderen.

6. Hibiscus thee
Hibiscus thee staat bekend als een uitstekende bondgenoot in gewichtsverlies. Maar daarnaast heeft het ook verschillende antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen, om nog maar te zwijgen van zijn voedingsstoffen: vitamines, mineralen en vezels. Een geweldige optie om je lichaam beschermd en warm te houden en het bevat minder cafeïne dan groene thee met evenveel voordelen.

Vorig artikelVeerkracht en betekenisvol leven belangrijk voor positieve gezondheid
Volgend artikel6 natuurlijke manieren om huid en haar mooier te maken met honing