Maak je geen zorgen, de komende wintermaanden zullen het alleen maar erger maken, maar met de juiste verzorging kun je de droge huid verminderen en zelfs van de winter genieten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de winter niet de enige tijd is om een ​​droge huid te behandelen, andere omgevingsfactoren kunnen de huid aantasten en ook droog maken. Een droge huid kan onaangenaam zijn en jeuken, vooral als de huid van nature droog is of wordt veroorzaakt door een omgevingsfactor.

Honing
Als het op een goede huidverzorging aankomt, zijn er een aantal goede huismiddeltjes die oma en moeder altijd deelden, maar heeft je grootmoeder je ooit verteld om honing aan te brengen op ontstoken of bijzonder droge delen van je huid? Honing werkt als een natuurlijke vocht inbrengende crème en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Je kunt het rechtstreeks op jouw huid aanbrengen of het toevoegen om een ​​gezichtsmasker te maken.

Tomaat
Snijd een plakje tomaat, doop het in 1 eetlepel suiker, wrijf het over je gezicht en vergeet deze exotisch klinkende, gekochte scrub. Het is ideaal om je huid zacht en soepel te houden, maar het is ook een natuurlijke vocht inbrengende en ontstekingsremmende stof. De tomaat bevat lycopeen, dat fungeert als een natuurlijke bescherming tegen de zon, en de suiker bevat de natuurlijke exfoliant, zodat het ook ontstekingsremmende effecten heeft.

Olie
Als je je zorgen maakt over een droge huid, doe dan een wekelijkse routine en masseer je huid elk weekend met amandelolie of olijfolie als onderdeel van je vocht inbrengende routine. Dit houdt vocht vast en voorkomt dat de huid barst en pijnlijk wordt, vooral in de winter. Vaseline is een natuurlijk ontstekingsremmend en vocht inbrengend middel en een goede bron van vitamines en mineralen.

Rozenwater
Rozenwater is één van de ingrediënten van veel gezichtsmaskers en scrubs die bijdragen aan hun voordelen. Je kunt het direct op de huid aanbrengen, maar met een beetje olie of olie naar keuze zijn de resultaten net zo goed. Doordrenk een wattenschijfje in rozenwater, spoel af met koud water en leg het een paar minuten op een droge huid voordat je het wast.

Appelazijn
Appelazijn helpt de huid in balans te brengen, waardoor de natuurlijke oliën behouden blijven, waardoor een hydraterend en voedend effect ontstaat. Giet het mengsel op droge plekken en kalmeer de huid met een mengsel van water, appelsap, citroensap en een snufje zout. Doe dit 1 keer per week om de droogte op afstand te houden: heb je ooit een pasta geprobeerd die is gemaakt van gemalen fenegriekzaden en kokosolie? Kokosolie is een populaire methode om droogheid te behandelen, dus breng de pasta één of twee keer per week aan. Fenegriekslijm werkt als een verzachtend middel dat de huid hydrateert, waardoor het geschikt is voor zowel de droge huid als acne.

Neembladeren
Neembladeren hebben verschillende genezende eigenschappen: ze verbeteren de gezondheid van de huid en laten deze gevoed achter. Ze drogen uit, maar ze helpen ook om acne te verminderen, de huid te hydrateren en te hydrateren.

- Advertisement -