Het aantal plastische chirurgie groeit voortdurend, maar de aard van de procedures verandert elk jaar. In 2023 zullen er meer combinatieoperaties zijn, procedures om de functie te herstellen in plaats van de esthetische uitstraling te veranderen, en neiging tot natuurlijke schoonheid, voorspelt een plastisch chirurg.

Borstvergroting, liposuctie en buikwandcorrectie zijn al enkele jaren de meest gevraagde plastische ingrepen. Ze geven echter langzaam hun posities op voor nieuwe trends – verandering van het genitale gebied voor esthetische doeleinden, borstverkleining bij mannen en andere.

Dr., Mantas Kievisas, een plastisch chirurg bij Nordesthetics Clinic , een van de toonaangevende klinieken voor medisch toerisme in Europa, zegt dat het landschap van plastische chirurgie het komende jaar ongetwijfeld zal veranderen en voorspelt belangrijke trends die de operatiekamers zullen domineren.

Het aantal gecombineerde operaties stijgt

Gecombineerde chirurgie, waarbij een persoon meerdere verschillende plastische procedures tegelijk ondergaat, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en zal naar verwachting volgend jaar erg in trek zijn.

“Van alle plastische operaties die in de kliniek worden uitgevoerd, wordt ongeveer 70% gecombineerd. Een van de meest gevraagde gecombineerde operaties is bijvoorbeeld een mommy make-over die een buikwandcorrectie combineert met een borstcorrectie. Mensen kiezen er steeds vaker voor om meerdere procedures tegelijk te ondergaan om tijd en geld te besparen, om een ​​lager cumulatief risico op complicaties te hebben en slechts één anesthesie in plaats van twee of meer. Het is gemakkelijker om een ​​dubbele operatie te plannen en vrij te nemen van het werk om te reizen en te genezen, dan om het twee keer te doen,’ zei Dr. Kievisas.

Mensen neigen naar natuurlijke schoonheid

Een borstvergrotingsoperatie is al jaren een van de meest gevraagde procedures, met 365.000 borstvergrotingsprocedures die in 2021 worden uitgevoerd. De tendens verandert echter geleidelijk en patiënten kiezen voor een natuurlijker uiterlijk. De chirurg heeft een toename gezien van vrouwen die geen borstvergroting meer willen en in plaats daarvan kiezen voor borstverkleining of het verwijderen van borstimplantaten.

De trending terugkeer naar natuurlijke schoonheid op sociale media heeft ook invloed op hoe mensen naar deze procedures kijken.

“Plastische chirurgie is niet alleen om iemands uiterlijk te veranderen. Nu is het populairder dan ooit om het te gebruiken om vroegere looks te herstellen. Vrouwen willen bijvoorbeeld het lichaam van voor de zwangerschap terugkrijgen. Andere keren wordt de procedure uitsluitend om functionele redenen uitgevoerd – om overtollige huid te verwijderen na een operatie voor gewichtsverlies, het optillen van de oogleden en het corrigeren van spierdiastase. Plastische chirurgie kan worden gecombineerd met natuurlijke schoonheidswaarden”, voegde de chirurg eraan toe.

De chirurg merkt ook op dat mensen niet langer jaren wachten om bepaalde kenmerken te corrigeren waar ze niet blij mee zijn en dat ze liever eerder hun zelfvertrouwen en lichaam terug hebben.

- Advertisement -