Helly Hansen brengt nieuwe veerkrachtige en recyclebare producten uit

Monomateriaal Urban collectie

Helly Hansen levert al meer dan 140 jaar doordachte ontwerpen voor koude klimaten, zonder concessies te doen aan stijl of functie. Voor de winter van 2020 neemt Helly Hansen zijn urbanwear mee een stap verder met de lancering van de milieubewuste Monomaterial-lijn.

Monomateriaal Urban collectie 1Met kledingstukken met een unieke materiaalconstructie, houdt de nieuwe collectie rekening met de hele levenscyclus van een kledingstuk, wat resulteert in kleding die gemakkelijk te onderhouden en te recyclen is.

De Urban Liner, die de Monomaterial-collectie vormt, is volledig gemaakt van polyester, inclusief isolatie die is samengesteld uit 100% gerecycled downfeel polyester, de Mono Material Insulator.

Gemaakt met oog voor het milieu, is de Urban Liner voorzien van dubbelgewoven steekvrije kanalen, en de voering is lichtgewicht, comfortabel en een perfecte optie voor alledaagse stijl en extra warmte.

Met de unieke materiaalconstructie is het gemakkelijker om je voering in goede staat te houden, wetende dat deze ook gemakkelijk te recyclen is. Kleding uit één materiaal wordt ook een betere hulpbron in een circulaire systeem, waarbij het doel textielrecycling is. Wanneer gerecycled tot nieuwe stof, monomaterialen behouden meer van hun oorspronkelijke waarde en prestatie dan andere gemengde vezels.

Kristoffer Ulriksen, Category Managing Director voor Urban bij Helly Hansen, zegt: “Dat zijn Monomateriaal Urban collectie 2we altijd op zoek naar nieuwe ontwerpen en technologieën om onze Urban-collectie te ontwikkelen. De Monomaterial-lijn drijft onze duurzaamheidspraktijken verder door milieubewuste routines te integreren met onze functionele, vertrouwde stijlen.”

De equivalent van de Woemn is de W Mono Material Insulator. De eerste reeks Mono Material-producten wordt in de herfst van 2020 uitgebracht, waaronder de Urban Liner die beschikbaar is in zowel heren- als damesmodellen en verkrijgbaar is in verschillende kleurstellingen.

Ga voor meer informatie naar www.hellyhansen.com.

Vorig artikelFactsheet middelengebruik MBO-HBO: Minder gebruik tabak en drugs, meer lachgas
Volgend artikelJongeren met een eetstoornis