De Havermout- en bananenbrood is een luchtig, smeuïg, zoet en cake-achtig brood gemaakt met havermout en heerlijke, rijpe Chiquita-bananen. Het bevat weinig calorieën, is lactose-vrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Bananen zijn perfect omdat ze op meerdere manieren goed voor je zijn. Zo zitten ze boordevol gezonde voedingsstoffen. Vitamine C, B6, vezels, natuurlijke suikers én kalium zorgen voor een boost van energie. Daarom zijn bananen ook perfect als snack tussendoor.

Probeer dit recept die gemaakt is voor iédereen… hoe goed je bak-skills ook zijn!

Ingrediënten voor 10 Porties

  • 2 rijpe Chiquita-bananen
  • 140 g ouderwetse havermout
  • 2 g tarwebloem
  • 235 ml havermelk
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el ahornstroop
  • 1 tl kaneel
  • 50 g fijngehakte walnoten
  • 30 g fijngehakte walnoten als garnering
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2: Pureer met een vork de Chiquita-bananen in een kom.
Stap 3: Meng de ahornsiroop en havermelk met de Chiquita-bananen tot ze goed gemengd zijn.
Stap 4: Meng de droge ingrediënten (havermout, tarwebloem, bakpoeder, kaneel, fijngehakte walnoten en zout) door elkaar.
Stap 5: Klop de droge ingrediënten door het Chiquita-bananenmengsel tot ze net aan gemengd zijn.
Stap 6: Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm.
Stap 7: Gebruik de resterende fijngehakte walnoten als garnering en bak ong. 30 minuten.
Stap 8: Dit gerecht eet je met (plantaardige) yoghurt en rood fruit.

Voedingswaarden per persoon
Calorieën 166 | Vet 7 g) | Verzadigde vetten 0,8 g | Koolhydraten 20,7 g | Suikers 6,4 g | Vezels 2,3 g | Eiwitten 4,1 g | Zout 0,2 g

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met Chiquita.
Wil je dit recept beoordelen, printen of downloaden? Ga dan naar: Chiquita.nl
Vorig artikelEndocannabinoïden
Volgend artikelAlzheimer Care Trainer, een educatief computerspel ter bevordering van Alzheimerzorg