Klassieke pasta die iedereen kent, geboren in Azië; Konjac is een plant die helpt de eetlust te verminderen en diabetes en obstipatie te behandelen. Het voordeel is dat deze plant een bondgenoot is van het gewichtsverlies, geen vet, geen suiker, geen gluten, veel vezels en weinig calorieën bevat, ongeveer 8 calorieën per 100 g pasta!

Ingrediënten

  • 2 porties;
  • 200 gr konjac-pasta;
  • ½ ui;
  • 1 teentje knoflook;
  • 2 tomaten;
  • kruiden (Provençaalse kruiden);
  • zout naar smaak;
  • peper naar smaak.

Bereidingswijze
Laat de Konjac-spaghetti leeglopen en uitspoelen. Laat 2 minuten koken in kokend water. Giet af en zet opzij. Leg in een pan de olijfolie, gehakt ui en knoflook. Voeg de tomaat ook toe en roer. Kook ongeveer 10 minuten op matig vuur, af en toe roeren. Voeg zout, peper en kruiden toe. Voeg nu de Konjac-pasta toe en meng goed.