Zelf een gevulde pepperoni met artisjokken maken?
Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke gevulde pepperoni met artisjokken op tafel. Bekijk hier de ingrediënten en bereidingswijze!

Ingrediënten

  • 250 gram Padron pepers
  • 280 gram artisjokharten in olijfolie (bij voorkeur in vieren kopen)
  • 200 gram rode linzen
  • 300 ml water + om te weken
  • 2 eetlepels olijfolie + genoeg om in te bakken
  • 2 theelepels grof zeezout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel peper
  • ½ theelepel bakpoeder

Benodigdheden

  • hoogwaardige blender
  • frituurpan
  • schaal
  • garde
  • vergiet
  • keukenweegschaal
  • maatbeker
  • snijplank
  • mes

Bereidingswijze

  1. Week rode linzen een nacht of 8 uur in water
  2. Giet het water af
  3. Pureer de rode linzen en het water in een krachtige blender
  4. Doe de linzenpuree, olijfolie, grof zeezout, kurkuma, peper en bakpoeder in een kom en meng met de garde, laat 15 – 30 minuten staan
  5. Was de paprika’s, verwijder de steeltjes en de binnenkant om ruimte te maken voor de artisjokken
  6. Vul pepperoni met artisjokken
  7. Bedek de bodem van de koekenpan met olijfolie en verwarm
  8. Gooi de gevulde paprika’s in het linzenbeslag en bak ze op middelhoog niveau goudbruin

Actief: 1 uur 15 minuten / passief: 8 uur
Aantal porties: 4

Dit recept word je aangeboden door Wundersprosse.
Vorig artikelAantal bedrijfsongevallen met gevaarlijke stoffen blijft hoog
Volgend artikelVolwassenen krijgen dagelijks voldoende jodium binnen