Zelf een gevulde pepperoni met artisjokken maken?
Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke gevulde pepperoni met artisjokken op tafel. Bekijk hier de ingrediënten en bereidingswijze!
Ingrediënten
- 250 gram Padron pepers
- 280 gram artisjokharten in olijfolie (bij voorkeur in vieren kopen)
- 200 gram rode linzen
- 300 ml water + om te weken
- 2 eetlepels olijfolie + genoeg om in te bakken
- 2 theelepels grof zeezout
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel peper
-
½ theelepel bakpoeder
Benodigdheden
- hoogwaardige blender
- frituurpan
- schaal
- garde
- vergiet
- keukenweegschaal
- maatbeker
- snijplank
- mes
Bereidingswijze
- Week rode linzen een nacht of 8 uur in water
- Giet het water af
- Pureer de rode linzen en het water in een krachtige blender
- Doe de linzenpuree, olijfolie, grof zeezout, kurkuma, peper en bakpoeder in een kom en meng met de garde, laat 15 – 30 minuten staan
- Was de paprika’s, verwijder de steeltjes en de binnenkant om ruimte te maken voor de artisjokken
- Vul pepperoni met artisjokken
- Bedek de bodem van de koekenpan met olijfolie en verwarm
- Gooi de gevulde paprika’s in het linzenbeslag en bak ze op middelhoog niveau goudbruin
Actief: 1 uur 15 minuten / passief: 8 uur
Aantal porties: 4