Zelf een Gember limonade maken?
Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke Gember limonade op tafel. Bekijk hier de ingrediënten en bereidingswijze!
Ingrediënten
- 1200 ml water
- 80 gram verse gember
- 50 ml vers geperste limoensap
- 50 ml vers geperste citroensap
- 2 – 3 eetlepels dadelsiroop of ahornsiroop
- 4 takjes verse pepermunt
- 4 handenvol bevroren frambozen
- ijsblokjes
Benodigdheden
- ketel
- theepot
- glazen fles
- koker
- zeef
- maatbeker
- keukenweegschaal
- mes
- citruspers
- ijsblokjesbakje
Bereidingswijze
- Kook het water en hak de gember fijn
- Doe de gember in de theepot en giet er kokend water over, laat 1 uur trekken
- Laat afkoelen, vul de glazen fles en zet ca. 6 uur of zo lang als nodig in de koelkast
- Knijp en voeg citroen- en limoensap toe voor het serveren
- Voeg dadel of ahornsiroop toe en meng, verdeel over vier glazen en voeg aan elk een handvol bevroren frambozen, een takje verse pepermunt en ijsblokjes toe
Bereidingstijd: actief: 10 minuten / passief: 6 uur
Aantal porties: 4