Zelf een Gember limonade maken?
Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke Gember limonade op tafel. Bekijk hier de ingrediënten en bereidingswijze!

Ingrediënten

  • 1200 ml water
  • 80 gram verse gember
  • 50 ml vers geperste limoensap
  • 50 ml vers geperste citroensap
  • 2 – 3 eetlepels dadelsiroop of ahornsiroop
  • 4 takjes verse pepermunt
  • 4 handenvol bevroren frambozen
  • ijsblokjes

Benodigdheden

  • ketel
  • theepot
  • glazen fles
  • koker
  • zeef
  • maatbeker
  • keukenweegschaal
  • mes
  • citruspers
  • ijsblokjesbakje

Bereidingswijze

  1. Kook het water en hak de gember fijn
  2. Doe de gember in de theepot en giet er kokend water over, laat 1 uur trekken
  3. Laat afkoelen, vul de glazen fles en zet ca. 6 uur of zo lang als nodig in de koelkast
  4. Knijp en voeg citroen- en limoensap toe voor het serveren
  5. Voeg dadel of ahornsiroop toe en meng, verdeel over vier glazen en voeg aan elk een handvol bevroren frambozen, een takje verse pepermunt en ijsblokjes toe

Bereidingstijd: actief: 10 minuten / passief: 6 uur
Aantal porties: 4

Dit recept word je aangeboden door een samenwerking met Wundersprosse.
Vorig artikelLente was op één na zonnigste, droog en iets te zacht
Volgend artikelSigaret brengt grote schade aan milieu