Gember en citroen zijn twee natuurlijke producten die we altijd thuis zouden moeten hebben. De eigenschappen zijn echt buitengewoon en kunnen in verschillende situaties helpen.

Waarschijnlijk heb je wel eens water en citroen gedronken. Maar heb je wel eens geprobeerd om in deze eenvoudige mix een beetje geraspte gember toe te voegen? Het resultaat is meer dan goed voor de gezondheid. Gember en citroen zijn namelijk een perfecte combinatie om af te vallen en de gezondheid te verbeteren. Beide bevatten aanzienlijke hoeveelheden vitamine C en andere antioxidanten die ziekten afweren en de functies van het metabolisme ondersteunen.

Citroen
Het is interessant om de citroen in het recept te gebruiken omdat het eigenschappen heeft die gewichtsverlies kunnen bevorderen. De vrucht is een bron van vitamine C, die wordt omgezet in een antioxidant in het lichaam, waarvan de werking de eliminatie van onnodige afvalstoffen naar het lichaam veroorzaakt, vermindering van zwelling van de buik en bestrijding van het vasthouden van vocht. Het is de moeite waard eraan te denken dat deze factoren meestal verband houden met gewichtstoename. Elke dag water met citroen drinken gaat gepaard met een goede leverfunctie, verbeterde cholesterol, hoge bloeddruk en verschillende gezondheidsproblemen.

Gember
Gember is een goede aanvulling op citroenwater om af te vallen, omdat het een thermogeen voedsel is. Thermogeen voedsel verhoogt de lichaamstemperatuur, wat resulteert in de versnelling van het metabolisme, wat het proces van vet- en calorieverbruik verbetert. Gezien het feit dat afvallen noodzakelijk is om een kleinere hoeveelheid calorieën te consumeren dan de hoeveelheid die wordt verbruikt, hebben we een zeer nuttig ingrediënt in de strijd tegen de weegschaal. Houd er echter rekening mee dat in het recept voor citroenwater met gember het mogelijk is dat niet alle eigenschappen van de thermogene en de vrucht worden aangewend, omdat ze niet volledig worden geconsumeerd.

Hoeveel citroen en gember dien je te consumeren?
Iedere ochtend kun je een glas citroen en gember consumeren, maar deze twee voedingsmiddelen kunnen ook op andere manieren gedurende de rest van de dag worden geconsumeerd. Citroensap is erg handig, bijvoorbeeld om het ijzer in groenten beter te assimileren, om salades en groene bladgroenten te kruiden. Citroenschil (heel goed wassen voor gebruik) kan in cakes, risotto, brood en koekjes worden gebruikt. Gember dien je tussen de 10 en 30 gram per dag te consumeren. Deze kun je in sappen, thee, recepten voor cup cakes, en zoute recepten zoals soepen en risotto.

Contra-indicaties van gember en citroen
Voor degenen die lijden aan gastritis of zweren, wordt water, citroen en gember niet aanbevolen, omdat dit de symptomen kan irriteren en verergeren. Overmatige hoeveelheden gember kunnen een nadelig effect hebben op een goede spijsvertering en brandend maagzuur en maag-darmproblemen veroorzaken. Degenen die medicijnen gebruiken en dagelijks gember willen gebruiken, moeten advies inwinnen bij een arts.

- Advertisement -