De zoektocht naar een dieet om snel af te vallen, gebeurt voornamelijk in de tijd van het jaar met warmere temperaturen zoals de zomer. Om echter af te vallen, is het nodig om geleidelijk gewicht te verliezen en dit proces begint met meer evenwichtige vervangingen en voedingskeuzes, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap, en het is noodzakelijk om aan gerelateerde kwesties te werken zoals je lichaamsbeeld ontevredenheid.

Gewicht verliezen op gezond manier
De eerste stap voordat je met een dieet begint om af te vallen, is dat snel gewichtsverlies met restrictieve diëten meer schade aan de gezondheid kan toebrengen dan voordelen en dat deze manier van afvallen op de lange termijn niet houdbaar is.

In de nieuwe manier om afslanken is noodzakelijk om geraffineerde of geïndustrialiseerde voedingsmiddelen te vervangen voor gezondere versies, zoals: Witte of geraffineerde broden, pasta’s, koekjes en rijst moeten worden vervangen door volkoren granen, waar zoveel mogelijk zaden en granen in zitten

Vervang voedsel de gefrituurde zijn door deze te koken of te grillen
Gebruik specerijen en kruiden in plaats van kant-en-klare kruiden en geïndustrialiseerde, natriumrijke bouillons. Vervang sappen en kant-en-klare thee en frisdrank met natuurlijke sappen en zelfgemaakte thee.

Verminder de consumptie van suiker-rijk voedsel, en indien nodig gebruik in voorbereidingen, kies gezondere suikeropties zoals xylitol, stevia of kokossuiker.
Beperk de consumptie van fastfood, kant-en-klaar verwerkt voedsel, zoals bevroren pizza’s en lasagnas. Verklein de grootte van porties en vermijd zo overdrijvingen.

Snel gewicht te verliezen
Een andere manier om te helpen bij het proces van snel gewichtsverlies is om te combineren met regelmatige lichaamsbeweging en voedingsmiddelen met thermogene eigenschappen die het metabolisme versnellen, zoals gember, groene thee, hibiscusthee, peper, kaneel, enzovoort.

Vorig artikelWaarom zijn zwangere vrouwen soms zo verstrooid?
Volgend artikelWanneer is een embryo ‘af’ genoeg om geboren te worden?