Zelf een chocoladecake maken?
Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke chocoladecake op tafel. Bekijk hier de ingrediënten en bereidingswijze!

Ingrediënten:

  • 100 ml zonnebloemolie (koolzaadolie werkt ook)
  • 120 gram berkensuiker
  • 150 gram licht speltmeel
  • 120 gram gemalen amandelen
  • 30 gram cacaopoeder (zonder suiker)
  • 250 ml havermelk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels appelciderazijn
  • ½ theelepel vanillepoeder
  • wat berkenpoedersuiker om te bestrooien

Benodigdheden:

  • taartvorm 25cm
  • handmixer
  • spatel
  • bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Doe de zonnebloemolie, berkensuiker, appelciderazijn en vanille in een kom en meng goed met de handmixer
  2. Voeg de havermelk, gemalen amandelen, cacao, speltbloem en bakpoeder toe en meng goed met de handmixer
  3. Bekleed de cakevorm met bakpapier
  4. Giet het deeg in de vorm
  5. Bak in de voorverwarmde oven op 180°C / circulerende lucht gedurende 40 minuten op de onderste groef
  6. Af laten koelen en bestrooien met berken poedersuiker

Bereidingstijd: 15 minuten | Oventijd: 40 minuten | Afkoelen: 1 uur
Aantal porties: circa 12 plakjes

Bewaartip
Snijd de cake in stukken, verpak elke plak afzonderlijk in vershoudfolie en bewaar (tot 3 maanden) in de vriezer.

Dit recept word je aangeboden door Wundersprosse.
Vorig artikelEconomisch beeld wat positiever
Volgend artikelStof speelt met wolken