Zelf een chocoladecake maken?
Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke chocoladecake op tafel. Bekijk hier de ingrediënten en bereidingswijze!
Ingrediënten:
- 100 ml zonnebloemolie (koolzaadolie werkt ook)
- 120 gram berkensuiker
- 150 gram licht speltmeel
- 120 gram gemalen amandelen
- 30 gram cacaopoeder (zonder suiker)
- 250 ml havermelk
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels appelciderazijn
- ½ theelepel vanillepoeder
- wat berkenpoedersuiker om te bestrooien
Benodigdheden:
- taartvorm 25cm
- handmixer
- spatel
- bakpapier
Bereidingswijze:
- Doe de zonnebloemolie, berkensuiker, appelciderazijn en vanille in een kom en meng goed met de handmixer
- Voeg de havermelk, gemalen amandelen, cacao, speltbloem en bakpoeder toe en meng goed met de handmixer
- Bekleed de cakevorm met bakpapier
- Giet het deeg in de vorm
- Bak in de voorverwarmde oven op 180°C / circulerende lucht gedurende 40 minuten op de onderste groef
- Af laten koelen en bestrooien met berken poedersuiker
Bereidingstijd: 15 minuten | Oventijd: 40 minuten | Afkoelen: 1 uur
Aantal porties: circa 12 plakjes
Bewaartip
Snijd de cake in stukken, verpak elke plak afzonderlijk in vershoudfolie en bewaar (tot 3 maanden) in de vriezer.