Veel mensen weten niet zeker of het raadzaam is (of niet) om de schillen en zaden van sommige groenten en fruit te eten. Voor degenen die het niet weten, zijn deze delen van voedsel vaak gunstig en kunnen ze veel voedingswaarden toevoegen. Papaja-zaad is bijvoorbeeld een zeer voedzame optie en kan in het dagelijks leven op verschillende manieren worden gebruikt. De meeste mensen gooien papaja zaden weg, niet wetende dat ze niet alleen eetbaar zijn, maar ook uitstekende gezondheidsvoordelen bieden. Hoewel ze jarenlang als afval werden beschouwd, hebben papaja zaden eigenschappen van voedingswaarde die het waard zijn om te gebruiken.

Wil je meer weten over de voordelen van dit deel van de vrucht? Blijf gewoon lezen!

1. Bevat schimmelwerende eigenschappen
Dankzij de schimmelwerende eigenschappen kan papaja zaad worden gebruikt als bondgenoot om schimmelinfecties te bestrijden. In een studie gepubliceerd in het Indian Journal of Pharmaceutical Sciences was het papaja-zaadextract effectief tegen drie verschillende schimmelsoorten.

2. Is een bondgenoot van de spijsvertering
Dit ingrediënt levert een kleine bijdrage aan voedingsvezels en draagt daardoor bij aan een betere spijsvertering. Vezel is een voedingsstof die door het onverteerd maagdarmkanaal beweegt en volume toevoegt aan de ontlasting om de uitdrijving te vergemakkelijken.

3. Bevat eigenschappen die als ontstekingsremmers werken
Papaja-zaden, rijk aan papaïne, een enzym dat het genezingsproces versnelt, werkt als een natuurlijke ontgifter en ontstekingsremmer en helpt het afweersysteem van het lichaam te verbeteren en mogelijke ontstekingen te behandelen.

4. Is rijk aan vitamines en antioxidanten
Omdat het een hoog gehalte aan vitamine A in zijn samenstelling heeft, is papaja zaad ook geïndiceerd om de gezondheid van het gezichtsvermogen te behandelen (het helpt bijvoorbeeld hoornvliesproblemen te voorkomen) en is het geweldig voor het versterken van de immuniteit. Bovendien is dit deel van de vrucht rijk aan vitamine C en bètacaroteen, twee stoffen met antioxiderende werking zijn goed voor de gezondheid van de huid, het haar, voorkomen vroegtijdige veroudering en versterken de immuniteit.

Hoe papaja zaad te consumeren
Naast het consumeren van de zaden samen met de pulp (in natura), kunt je ze gebruiken in verschillende recepten zoals salades, sauzen, soepen, smoothies of zelfs bij de bereiding van zelfgemaakte granolas (gemaakt met verschillende zaden en oliezaden bijvoorbeeld). Het idee is om te proberen het meeste uit dit zaad te halen om gerechten voedzamer en smakelijker te maken!

- Advertisement -