Goed slapen helpt om het vermogen van het lichaam om infecties te bestrijden te versterken door gezond te blijven, omdat tijdens de slaap het lichaam extra eiwitten produceert die het immuunsysteem helpen sterker te worden, vooral in stressvolle situaties.

Andere voordelen van een goede nachtrust zijn onder andere:
Verminder stress
Tijdens de slaap vermindert het lichaam de productie van cortisol en adrenaline, waardoor de stress vermindert.

Beheerst de eetlust
Slaap helpt bij het reguleren van hormonen die de eetlust beïnvloeden en beheersen, dus als u slecht slaapt, worden deze hormonen gedereguleerd en neemt je eetlust toe, wat leidt tot een verlangen naar voedingsmiddelen die rijk zijn aan calorieën, vetten en koolhydraten.

Verbeter de stemming
Mensen die ’s nachts goed slapen, zijn overdag gelukkiger en vrolijker. Een nacht met onvoldoende slaap veroorzaakt de volgende dag rusteloosheid en slecht humeur. Wanneer slechte slaap een chronisch probleem wordt, kan dit bovendien langdurige stemmingsstoornissen zoals depressie of angst veroorzaken.

Activeer het geheugen in
Door goed te slapen kunnen de hersenen nieuwe ervaringen en kennis beter verwerken en het geheugen verbeteren. Tijdens de slaap verwerkt en consolideert het brein de herinneringen van de dag, dus slecht slapende nachten kunnen ervoor zorgen dat nieuwe informatie niet goed wordt opgeslagen, waardoor het geheugen wordt beschadigd.

Stimulerende redenering
Slechte slaap beïnvloedt cognitie, aandacht en besluitvorming, dus mensen die slecht slapen, hebben grotere problemen bij het oplossen van problemen van logica of wiskunde en maken fouten zoals bijvoorbeeld het per ongeluk achterlaten van sleutels in de koelkast.

Verjonging van de huid
Een goede nachtrust helpt de huid te verjongen, waardoor rimpels en expressie lijn worden verminderd, omdat de huidcellen ’s nachts worden vernieuwd en rusten en melatonine wordt geproduceerd dat veroudering helpt voorkomen.

Vorig artikelCitrus vruchtensalade rijk aan antioxidanten
Volgend artikelVerander je dieet en verminder de klachten van Eczeem