De 5 beste manieren om Aloë Vera gel te gebruiken bij de behandeling van de huid.

1. Herstellend huidmasker
De Aloë Vera is geweldig, niet alleen voor het genezen van acne littekens, maar ook voor het hydrateren en het jong houden van de huid. Het is gemakkelijk om een herstellend huidmasker te maken van Aloë Vera en met een paar druppels etherische olie van lavendel of gewoon puur op de huid. Laat de gel gedurende 30 minuten intrekken.

2. Aloë Vera helpt tegen zonnebrand
Zoals veel mensen weten, is Aloë Vera geweldig om te helpen bij zonnebrand – het kan helpen de roodheid en pijn geassocieerd met brandwonden snel te verminderen en kan zonder problemen worden toegepast zoveel als nodig is. Je kunt de pure gel aanbrengen of je kunt het ook mengen met wat plantaardige olie, zoals kokosolie voor extra hydratatie en het bevorderen van genezing.

3. Kleine brandwonden
Naast verbranding door de zon kunnen kleine brandwonden door ongevallen bijvoorbeeld in de keuken ook worden behandeld met Aloë Vera. De hydraterende en genezende eigenschappen van Aloë Vera verminderen ontstekingen en helpen de huid snel te herstellen. Om het te gebruiken op de brandwond, breng net genoeg gel aan om een laag op de brandwond te creëren en bedek deze met een gaas/verband. De pijn wordt meteen na het aanbrengen verlicht.

4. Snijwonden en wonden
De Aloë Vera bevat polysacharride vezels, en wordt dus gebruikt als een digestief hulpmiddel. Deze vezels helpen om wonden te genezen en hun natuurlijke koelingseigenschappen helpen de pijn van snijwonden en zweren te verlichten. Breng de gel aan op kleinere sneden en wonden nadat je het gebied hebt schoongemaakt met een warme doek en een beetje waterstofperoxide. Bedek het vervolgens af met een verband en laat het een nacht of een dag zitten.

5. Jeuk of irritatie van de huid
Psoriasis en huidirritatie kunnen zeer hinderlijk zijn. Aloë Vera gel is een van de beste manieren om jeuk en irritatie te verlichten, omdat het glycoproteïnen bevat die ontsteking helpt te verminderen.

Vorig artikelNu ook Officieel warmste 28 oktober ooit gemeten
Volgend artikelPsychotische ervaringen gaan vaak samen met andere psychische aandoeningen zoals depressie