Crystal meth-misbruik en -verslaving is in opkomst in Nederland. Het komt o.a. veel voor in de homoscene. Het wordt ook wel Crystal, Glass, Shabu, Ice, genoemd. Er zijn nog veel meer straatnamen hiervoor. Het ziet eruit als een chrystal poeder, het is zonder geur, en lost makkelijk in water of alcohol op. Het is een partydrug, en zorgt voor een langdurige roes, van zelfvertrouwen, energie en een verhoogde seks-drive. Het ironische is, dat waar “Glass” eerst zorgt voor een verhoogde seks-drive na verloop van tijd er een afname is van gezonde libido, en zelfs problemen met erectiedysfunctie. Eenmaal uitgewerkt zorgt Crystal Meth voor gevoelens van depressie, angst, hoofdpijn, een algemeen gevoel van onbehagen, waardoor er heel makkelijk een afhankelijkheid gecreëerd wordt.

Gebruik van Crystal zorgt op lange termijn echt voor enorm schadelijke gevolgen. Het begint met een rottend gebit, hoge bloeddruk, schade aan de hersenen en het hart, met uiteindelijk mogelijk de dood tot gevolg. Het wordt gesnoven, gerookt of geïnjecteerd. Het wordt gemaakt door straatcriminelen, die alleen maar geld willen verdienen, en die totaal geen boodschap hebben aan de zwaar negatieve gevolgen voor de gebruiker (de kopers van CM). Zelfs maar één keer gebruik van Crystal of ICE kan al tot de dood leiden, vanwege een hersenbloeding, een TIA of een hartaanval. Bovendien, zijn wij vooral veel mannen tegengekomen, die inmiddels ongewenst HIV geïnfecteerd zijn door gebruik van Crystal Meth, en die daardoor in situaties terecht komen die ze onder andere omstandigheden wellicht niet zouden laten gebeuren.

Bent u zelf verslaafd of wilt u als familie of vriend van een (vermoedelijke) verslaafde snel advies en hulp? Neem dan contact op met Peggy-Sue en haar team.

Vorig artikelCocaïne verslaving
Volgend artikelEetverslaving en eetstoornis