Courgette brood

Courgette brood

Zelf een Courgette brood maken?
Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke Courgette brood op tafel. Bekijk hier de ingrediënten en bereidingswijze!

Ingrediënten

  • 400 gram licht speltmeel
  • 100 gram speltgriesmeel + iets om te bakken (te vinden bij Spar Winterthur Waldegg)
  • 340 gram courgettes
  • 21g verse bakkersgist
  • 100 ml olijfolie + iets om in te bakken
  • 2 eetlepels maanzaad
  • 150 ml water
  • 4 eetlepels gistvlokken + iets om te bakken
  • 1 theelepel zeezout

Benodigdheden

  • schaal
  • keukenweegschaal
  • handmixer
  • maatbeker
  • krachtige blender
  • geroosterde rasp
  • eetlepel
  • theelepel
  • bakpapier
  • Flantray ø 25cm (optioneel)
  • deeg spatel
  • vershoudfolie of keukenhanddoek
  • 1 glazen pot

Bereidingswijze

  1. Los bakkersgist op in lauw water
  2. Doe het speltmeel en het speltgriesmeel in een kom en maak een kuiltje in het midden
  3. Pureer 180 g courgettes in een krachtige blender
  4. Voeg gist en watermengsel, olijfolie en gepureerde courgette toe aan de pit
  5. Rasp 160 g courgettes met de rasp en doe ze in de kom
  6. Voeg maanzaad, gistvlokken en grof zeezout toe
  7. Kneed tot een deeg met de handmixer
  8. Dek af en laat 1 uur in de oven staan ​​met het licht aan
  9. Bedek de taartvorm met bakpapier en smeer er wat olijfolie en speltgries overheen
  10. Kneed het deeg nogmaals voorzichtig in de kom en plaats het met een spatel in de taartvorm en vorm het tot een ronde, enigszins platte vorm
  11. Strooi er wat speltgriesmeel en gistvlokken over en druk met je handen lichtjes in het deeg
  12. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C/hetelucht ca. 40 minuten

Actief: 45 minuten / passief: 1 uur 40 minuten
Aantal porties: 1 glazen pot

Dit recept word je aangeboden door Wundersprosse.
Vorig artikelSER doel behaald: 20% vrouwelijke ondernemers bij CIC
Volgend artikelZomersessies 2022: breid je kennis uit met workshops op gebied van alcohol- en drugspreventie