Zelf een Courgette brood maken?
Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke Courgette brood op tafel. Bekijk hier de ingrediënten en bereidingswijze!
Ingrediënten
- 400 gram licht speltmeel
- 100 gram speltgriesmeel + iets om te bakken (te vinden bij Spar Winterthur Waldegg)
- 340 gram courgettes
- 21g verse bakkersgist
- 100 ml olijfolie + iets om in te bakken
- 2 eetlepels maanzaad
- 150 ml water
- 4 eetlepels gistvlokken + iets om te bakken
- 1 theelepel zeezout
Benodigdheden
- schaal
- keukenweegschaal
- handmixer
- maatbeker
- krachtige blender
- geroosterde rasp
- eetlepel
- theelepel
- bakpapier
- Flantray ø 25cm (optioneel)
- deeg spatel
- vershoudfolie of keukenhanddoek
- 1 glazen pot
Bereidingswijze
- Los bakkersgist op in lauw water
- Doe het speltmeel en het speltgriesmeel in een kom en maak een kuiltje in het midden
- Pureer 180 g courgettes in een krachtige blender
- Voeg gist en watermengsel, olijfolie en gepureerde courgette toe aan de pit
- Rasp 160 g courgettes met de rasp en doe ze in de kom
- Voeg maanzaad, gistvlokken en grof zeezout toe
- Kneed tot een deeg met de handmixer
- Dek af en laat 1 uur in de oven staan met het licht aan
- Bedek de taartvorm met bakpapier en smeer er wat olijfolie en speltgries overheen
- Kneed het deeg nogmaals voorzichtig in de kom en plaats het met een spatel in de taartvorm en vorm het tot een ronde, enigszins platte vorm
- Strooi er wat speltgriesmeel en gistvlokken over en druk met je handen lichtjes in het deeg
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C/hetelucht ca. 40 minuten
Actief: 45 minuten / passief: 1 uur 40 minuten
Aantal porties: 1 glazen pot