Wat we kennen onder de naam cayennepeper is de Capsicum annuum var. cayennepeper, afkomstig uit Midden-Amerika, bekend als chili, jalapeno.

Paprika’s zijn heel verschillende planten, de Piper van de familie Piperaceae (paprika’s, peperzaden, Aziatische kruiden) en Capsicum van de Solanaceae-familie (ook wel paprika’s, rode, groene of gele vruchten genoemd) Amerikaans continent. Alle paprika’s van het geslacht Capsicum bevatten capsaïcine, een chemische verbinding die verantwoordelijk is voor de pittige smaak van deze vruchten. Hoe meer de peper pittig is, des te meer capsaïcine erin zit en hoe groter de voordelen van de consumptie.

Eigenschappen en voordelen van Cayennepeper
Verbetert de werking van de bloedsomloop en het hart. Cayenne pepers dragen op twee hoofdniveaus sterk bij aan de gezondheid van het hart: de eerste heeft te maken met het directe positieve effect op verschillende factoren die de gezondheid en normaliteit van dit belangrijke orgaan beïnvloeden, zoals de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het lichaam. Dankzij het effect op aderen en slagaders die in de vorige paragraaf worden genoemd, helpen cayenne en andere voedingsmiddelen die capsaïcine bevatten atherosclerose voorkomen en verminderen het risico op het ontwikkelen van bloedstolsels.

Behandelt hoofdpijn en migraine
Cayenne en andere gekruide gerechten bieden een natuurlijke en eenvoudige manier om hoofdpijn te voorkomen. Er is een aanzienlijk aantal mensen dat lijdt aan constante migraine en ontdekte dat het eten van paprika’s hen hielp de controle over hun leven terug te krijgen door meer intense hoofdpijn te verlichten.
De reden hiervoor is het vermogen van het actieve ingrediënt in deze pepers, capsaïcine, dat de niveaus van de chemische verbinding vermindert die transmissie van de pijnsensatie in de hersenen mogelijk maakt, substantie P genoemd. Wanneer niveaus van deze stof worden verminderd, voelen we ons veel minder pijn. Dit effect kan worden bereikt door voedsel met cayennepeper te eten en een theelepel gemalen cayennepeper in een glas water te nemen.

Helpt het spijsverteringsstelsel
Het is bewezen dat cafeïne en pittig voedsel een eetlustonderdrukkend effect hebben wanneer ze worden geconsumeerd omdat ze helpen bij het spijsverteringsproces en de uitscheiding van maagzuren stimuleren waardoor voedsel kan worden verteerd. De consumptie van cayennepeper zorgt voor een snellere stofwisseling en helpt de lever en galblaas om snel en gemakkelijk schadelijke gifstoffen en stoffen te verwijderen.

Helpt bij het herstel van verschillende winterziekten
De krachtige smaak geeft ons veel krachtige componenten die het lichaam helpen tegen verschillende winterziekten, zoals verkoudheid en keelinfecties. Het drinken van warm water met cayennepeperpoeder is een geweldige manier om snel een zere keel te kalmeren en door het te eten, kun je snel de verstopte neus kalmeren.

Hoeveel cayennepeper moet je consumeren?
Ten eerste is het belangrijk op te merken dat veel van de hier genoemde gezondheidsvoordelen worden veroorzaakt door de consumptie van voedingsmiddelen die capsaïcine bevatten, zoals cayennepeper. Je kunt je menu verrijken met deze gezonde organische stof met behulp van een breed scala aan gekruid voedsel en andere ingrediënten zoals mosterd, knoflook en gember.

- Advertisement -