Cupcakes doen het áltijd goed. En alleen al de naam van deze cupcakes is genoeg om je het water in de mond te doen lopen. Neem bananen, rijstmelk, bloem, kaneel en een romige garnering met nog meer heerlijke banaan… en kijk eens aan! Je hebt de perfecte middagsnack.

Zowel kinderen als volwassenen zijn gek op cupcakes bij het ontbijt. Dit recept is vrij van zuivel en eieren. Een geweldige veganistische optie dus!

Bananen zijn ook geweldig voor iedereen die voor zijn gezondheid zorgt. Ze zitten boordevol belangrijke vitamines (waaronder vitamine C en B6), mineralen (kalium en magnesium), natuurlijke suikers en oplosbare vezels.

Ingrediënten voor 4 Porties

  • 4 bananen
  • 375 gr tarwebloem
  • 300 gr kristalsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 370 ml rijstmelk (ongezoet)
  • 150 gr zonnebloemolie
  • 2 tl Kaneel
  • 1 tl Zout

Als garnering:

  • 100 gr poedersuiker
  • 1 el water
  • 1 banaan in plakjes

Bereidingswijze

  • Stap 1: Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Stap 2: Prak de bananen in een kom fijn met een vork.
  • Stap 3: Zeef de tarwebloem, bakpoeder, bakpoeder, zuiveringszout en kaneel in een andere kom.
  • Stap 4: Meng de helft van de rijstmelk met ⅔ van de droge ingrediënten totdat het goed gemengd is. Voeg al mixend de rest van de droge ingrediënten en de zonnebloemolie toe.
  • Stap 5: Voeg de gepureerde bananen toe aan het beslag en meng tot alles goed gemixt is.
  • Stap 6: Schep het beslag in een met papier beklede cupcakevorm. Vul de vormpjes slechts tot de helft om morsen te voorkomen. Bak ongeveer 20 minuten
  • Voor de garnering: Meng de poedersuiker met het water. Laat de muffins afkoelen en bedek ze met het glazuur.

Voedingswaarden per persoon
Calorieën 275 | Vetten 8,1g | Verzadigde vetzuren 0,9g | Koolhydraten 46,2g | Suikers 30,1g | Vezels 2,7g | Eiwitten 2,9g | Zout 0,4g

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met Chiquita.
Wil je dit recept beoordelen, printen of downloaden? Ga dan naar: Chiquita.nl