Zelf een Bananenbrood maken?
Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke Bananenbrood op tafel. Bekijk hier de ingrediënten, benodigdheden en bereidingswijze!

Ingrediënten

  • 400 gram bananen (met schil gewogen, ca. 2 stuks)
  • 100 gram dadels (gewogen met steen)
  • 50 gram margarine (kokosolie zal waarschijnlijk ook werken)
  • 250 ml havermelk
  • 100 gram licht speltmeel
  • 50 gram gemalen walnoten
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels johannesbroodpitmeel
  • 2 theelepels appelciderazijn

Benodigdheden

  • krachtige blender
  • handmixer
  • keukenweegschaal
  • schaal
  • taartvorm 20cm
  • deeg spatel
  • bakpapier

Bereidingswijze

  1. Ontpit de dadels
  2. Pureer de bananen, havermelk en dadels in een snelle blender en doe ze in een kom
  3. Voeg margarine toe en meng met handmixer
  4. Voeg licht speltmeel, gemalen walnoten, appelciderazijn, bakpoeder, bakpoeder en johannesbroodpitmeel toe en meng goed met de handmixer
  5. Leg het deeg met een spatel in de met bakpapier beklede cakevorm en bak in de voorverwarmde oven op 200°C / luchtcirculatie op de onderste gleuf gedurende 45 minuten
  6. Laat het bananenbrood na de aangegeven tijd nog 5 minuten in de uitgeschakelde oven rusten

Actief: 20 minuten / passief: 50 minuten
Aantal porties: 8

Bewaartip:
5 dagen op kamertemperatuur en (tot maximaal 3 maanden) in de vriezer.
Als je het invriest, laat het dan volledig ontdooien voordat je het gebruikt.
Dit recept word je aangeboden door Wundersprosse.
Vorig artikelDe Luisterlijn: opnieuw meer dan 350.000 gesprekken in 2021
Volgend artikelNieuwe keuzehulp voor mensen met angst- en piekerklachten