Zelf een Bananenbrood maken?
Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke Bananenbrood op tafel. Bekijk hier de ingrediënten, benodigdheden en bereidingswijze!
Ingrediënten
- 400 gram bananen (met schil gewogen, ca. 2 stuks)
- 100 gram dadels (gewogen met steen)
- 50 gram margarine (kokosolie zal waarschijnlijk ook werken)
- 250 ml havermelk
- 100 gram licht speltmeel
- 50 gram gemalen walnoten
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels johannesbroodpitmeel
- 2 theelepels appelciderazijn
Benodigdheden
- krachtige blender
- handmixer
- keukenweegschaal
- schaal
- taartvorm 20cm
- deeg spatel
- bakpapier
Bereidingswijze
- Ontpit de dadels
- Pureer de bananen, havermelk en dadels in een snelle blender en doe ze in een kom
- Voeg margarine toe en meng met handmixer
- Voeg licht speltmeel, gemalen walnoten, appelciderazijn, bakpoeder, bakpoeder en johannesbroodpitmeel toe en meng goed met de handmixer
- Leg het deeg met een spatel in de met bakpapier beklede cakevorm en bak in de voorverwarmde oven op 200°C / luchtcirculatie op de onderste gleuf gedurende 45 minuten
- Laat het bananenbrood na de aangegeven tijd nog 5 minuten in de uitgeschakelde oven rusten
Actief: 20 minuten / passief: 50 minuten
Aantal porties: 8