Wil jij je vrienden graag laten zien wat je kunt op bananencakegebied? Geen probleem, wij hebben de perfecte oplossing. Maak gewoon snel een kopje bananencake klaar en laat ze geloven dat je een briljante chef bent.

Ingredi├źnten voor 4 porties

  • 4 bananen
  • 4 grote eieren, geklopt
  • 320 g tarwebloem
  • 120 g honing
  • 60 g gesmolten gezouten boter
  • 2 g kaneel
  • 4 g bakpoeder

Bereidingswijze
Stap 1: Pureer met een vork de banaan in een kom tot een gladde massa, er mogen wel een paar klontjes in zitten.
Stap 2: Voeg de gesmolten boter, honing en kaneel toe en meng dit.
Stap 3: Voeg het geklopte ei toe en meng alles door elkaar. Voeg het tarwebloem en bakpoeder toe en meng dit tot het een geheel is geworden.
Stap 4: Doe het beslag in een magnetronbestendige mok naar keuze. Vul de mok voor tweederde.
Stap 5: Zet de mok gedurende 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron. Prik er met een vork in om te zien of hij klaar is. Als je denkt van niet, stop je hem nog 30 seconden in de magnetron. Laat hem nog 30 seconden staan terwijl je de bovenkant versiert. Daarna kun je genieten.

Voedingswaarden per persoon
Calorie├źn 666 | Vetten 19,82 g | Verzadigde vetten 9,96g | Koolhydraten 102,43 g | Suikers 53,92 g | Vezels 6,36 g | Eiwitten 16,37 g | Zout 0,97 g

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met Chiquita.
Wil je dit recept beoordelen, printen of downloaden? Ga dan naar: Chiquita.nl
Vorig artikelDetox recept van kurkuma, gember en citroen
Volgend artikelOnderzoek mentale gezondheid en middelengebruik studenten van start