Romig, gezond, smakelijk en voedzaam. Deze vrucht is super lekker en kan worden geconsumeerd als ontbijt of snacks en biedt een waar arsenaal aan voordelen voor het goede werk van ons lichaam. Ontdek hier een paar voordelen van avocado.

Bekend om de hoeveelheid omega 3, zijn de voordelen van avocado veel verder dan de aanwezigheid van dit goede vet. De vrucht is ook rijk aan vitamine C, A, E, K, en mineralen zoals kalium, ijzer, calcium en zink, die helpen om het lichaam in evenwicht te brengen.

“Avocado is ook een bron van enkelvoudig onverzadigde vet dat wordt geassocieerd met een verlaagd risico op hart-en vaatziekten. Enkelvoudig onverzadigde vetten kan helpen verminderen LDL, de” slechte “cholesterol en ook het verhogen van HDL, bekend als” goede cholesterol”.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van avocado voor de gezondheid?

  1. Het fruit is een goede bron van oliezuur, een stof die ook voorkomt in olijfolie, die werkt in de strijd tegen kankercellen.
  2. Goed voor de huid: Avocado helpt bij de aanmaak van collageen, en daarnaast is het rijk aan antioxidanten die de voortijdige veroudering van de cellen tegengaan en maakt de huid mooier en jonger.
  3. Het maakt het hart gezonder: avocado is een goede bron van vitamine E, een stof die zorgt voor een goede bloedcirculatie en de vorming voorkomt van bloedstolsels die de bloedsomloop beschadigen, waardoor de hartspier goed functioneert.
  4. Verbetert de gezondheid van de hersenen: de goede vetten (omega 3 en 6) in avocado’s zijn verantwoordelijk voor het verbeteren van ons concentratievermogen en zorgen voor een goed geheugen. Bevat ook foliumzuur, een stof die werkt bij de preventie van beroertes, de ziekte van Alzheimer en andere complicaties.
Vorig artikelDetox recept van spinazie, komkommer, appel, wortel en kiwi
Volgend artikelOnderzoek toont aan: écht luisteren vermindert gevoelens van eenzaamheid