De samenwerking tussen StrydAR en Activelook-technologie was positief, de samenwerking heeft StrydAR in staat gesteld om ’s werelds eerste Parkinson-wandelbril te ontwikkelen, een draagbaar mobiliteitsapparaat dat visuele signalen projecteert om mobiliteit voor mensen met de ziekte van Parkinson te vergemakkelijken.

Neurologische aandoeningen zijn nu de belangrijkste oorzaak van invaliditeit in de wereld, waarbij de ziekte van Parkinson de snelst groeiende is. Er zijn momenteel wereldwijd ongeveer 12 miljoen mensen met de ziekte en dit aantal zal naar verwachting toenemen. Experts schatten dat één op de 37 mensen tijdens hun leven de ziekte van Parkinson zal krijgen en één op de 20 zal jonger zijn dan 40 jaar. Dankzij de samenwerking tussen StrydAR en Activelook kunnen ze lopen, buiten sporten en onmiddellijk hun houding, evenwicht en mobiliteit verbeteren. waardoor ze een zelfstandiger en zinvoller leven kunnen leiden.

RGU-pilotstudie
Een kleine pilotstudie werd uitgevoerd door Robert Gordons University waarbij mensen met de ziekte van Parkinson betrokken waren. De deelnemers werden met en zonder bril beoordeeld en twee weken later geëvalueerd. 5 van de 7 deelnemers meldden verbeteringen te hebben waargenomen, waaronder stabiliteit, vertrouwen, balans en verminderde cognitieve belasting die gepaard gaat met lopen.

Wat is Visual Cueing1?
De praktijk van visual cueing wordt al tientallen jaren gebruikt in fysiotherapieklinieken over de hele wereld. Het gaat om het tekenen van een pad op de vloer voor de patiënt met behulp van “markers” zoals tapelijnen of stukjes papier. Deze aanpak laat een onmiddellijke verbetering zien in de lengte en snelheid van de pas.

Flexibele motorische controle wordt gecontroleerd door de basale ganglia, die op zijn beurt wordt gevoed door Dopamine. Mensen met Parkinson verliezen het vermogen om Dopamine aan te maken, wat de oorzaak is van hun mobiliteitssymptomen.

Neurologen zijn van mening dat Visual Cueing werkt door de gestoorde basale ganglia te omzeilen en een signaal rechtstreeks naar de motorische cortex te sturen, wat de mobiliteit onmiddellijk verbetert.

Het uiterlijk van een zonnebril combineren met een Augmented Reality-module
Une image content lunettes, lunettes de protection, lunettes de soleil, personneDescription générée automatiquementDe samenwerking tussen Activelook en StrydAR betekent dat StrydAR Glasses het eerste apparaat op de markt zal zijn dat een veelzijdige en effectieve manier kan bieden om visuele aanwijzingen te leveren, in en uit de thuis instelling. Mensen de mogelijkheid geven om buiten te wandelen en te sporten, waardoor ze een zelfstandiger en zinvoller leven kunnen leiden.

Door een “Augmented Marker” in een specifiek deel van het gezichtsveld van de gebruiker te projecteren en vervolgens een proces genaamd “Focused to Infinity” te gebruiken, wordt de visuele cue weergegeven als een hologram dat drie meter voor de drager verschijnt, waardoor de houding onmiddellijk wordt verbeterd, Balans en Mobiliteit van de meeste mensen.

Veel mensen met Parkinson zijn zich extreem bewust van hun toestand, wat ertoe leidt dat ze insulair worden, thuis blijven en zichzelf isoleren van hun gemeenschap, wat niet alleen de progressie van de ziekte versnelt, maar ook hun onafhankelijkheid wegneemt en verantwoordelijkheden legt en druk op hun gezinsleden.

Onopgemerkt blijven is een bijzonder voordeel dat vooral van betekenis is voor de Parkinson-gemeenschap. Daarom is een bril zo ontworpen dat hij praktisch niet te onderscheiden is van een gewone zonnebril, zodat de drager kan rondlopen zonder dat zijn handicap wordt opgemerkt.

De samenwerking tussen Activelook en StrydAR betekent dat StrydAR Glasses het eerste apparaat op de markt zal zijn dat een veelzijdige en effectieve manier kan zijn om visuele aanwijzingen te geven, zowel binnen als buiten de thuisomgeving. Mensen de mogelijkheid geven om buiten te wandelen en te sporten, waardoor ze een zelfstandiger en zinvoller leven kunnen leiden.

Het dragen van de bril zal het aantal vallen verminderen en aanzienlijk verbeteren: onafhankelijkheid, kwaliteit van leven, fysieke activiteit, sociale interactie, geestelijke gezondheid, stemming en zelfs cognitieve functie.

Volgens de heer E Bandeen van Aberdeen Schotland: “Er is één aspect dat ik niet genoeg heb benadrukt! Het is ‘Parkinson’s freeze’, een aandoening waarbij ik voel dat mijn voeten aan de grond vastzitten en ik me helemaal niet kan bewegen Dit was in het verleden een serieus probleem, maar met de StrydAR-wandelbril schat ik een verbetering van 70-80%.”

Mr. E BandeenFuncties:

  • Discreet
  • Makkelijk te gebruiken
  • Wear & Go-technologie
  • 99% onzichtbaar en stijlvol

Wat is de ziekte van Parkinson?
Neurologische aandoeningen zijn nu de belangrijkste oorzaak van invaliditeit in de wereld, waarbij de ziekte van Parkinson de snelst groeiende is. Er zijn momenteel wereldwijd ongeveer 12 miljoen mensen met de ziekte en dit aantal zal naar verwachting toenemen. Experts schatten dat één op de 37 mensen in hun leven de ziekte van Parkinson zal krijgen en één op de twintig jonger dan 40 jaar.

Medicatie wordt gebruikt om de symptomen van Parkinson te behandelen, maar op dit moment is er nog geen remedie voor deze slopende ziekte.

De belangrijkste symptomen van de ziekte van Parkinson zijn:

  • Onvrijwillig schudden
  • Spierenstijfheid
  • Schuifelende wandeling
  • Traagheid van beweging
  • Freezing of Gait (FOG) – wanneer de persoon niet kan bewegen en het gevoel heeft dat hij aan de vloer vastzit

Beschikbaarheid
StrydAR begint aan een in-market proefprogramma en nodigt mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn uit om met hen in contact te komen door een e-mail te sturen naar info@gaitar.com
StrydAR neemt ook pre-orders aan voor wanneer de glazen openbaar worden vrijgegeven. Stuur een e-mail naar info@gaitar.com om op de lijst te staan ​​of ga naar www.parkinsonswalkingglasses.com

Over StrydAR
StrydAR is een bedrijf voor medische hulpmiddelen gevestigd in Schotland, VK. De afgelopen 4 jaar heeft het StrydAR-team een ​​mobiliteitsapparaat ontwikkeld om gemakkelijk een Visual Cueing-systeem te leveren voor mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson. We zijn nu klaar om te praten met mensen en organisaties die meer willen weten over StrydAR Parkinson’s Walking Glasses.
Voor meer informatie: www.parkinsonswalkingglasses.com of e-mail – info@gaitar.com
Om ons te steunen bij onze crowdfunding-campagne – https://igg.me/at/ParkinsonsWalkingGlasses

Over d’ActiveLook®
ActiveLook® is de gespecialiseerde augmented reality-divisie van het Franse bedrijf MICROLED, dat OLED-microdisplays met hoge resolutie produceert met een zeer laag energieverbruik. ActiveLook® ontwikkelt een compacte module die kan worden geïntegreerd in brillen en kan worden aangesloten op een smartphone of smartwatch-app om de gegevens te beheren die worden gescreend op het near-eye-display. Het systeem werkt in combinatie met de ActiveLook-app, die compatibel is met Garmin en andere apparaten. Deze oplossing is al toegepast door fabrikanten van sportbrillen, waaronder Julbo, Engo-brillen en Cosmo Connected. https://www.activelook.net/

Vorig artikelKinderen kampen steeds vaker met rug-, en nekklachten
Volgend artikelGezondheidswinst en kostenbesparing bij verbeteren mentale gezondheid