Artisjok is een super gezonde plant met medicinale eigenschappen ook bekend als artisjok-hortense of gewone artisjok, veel gebruikt om gewicht te verliezen of om cholesterol te verlagen, bloedarmoede te bestrijden, bloedsuikerspiegels te reguleren en darmgas te bestrijden. Artisjok heeft leverbeschermende geneeskrachtige eigenschappen, en kan ook gebruikt worden om bloed te zuiveren.

Artisjok als thee voor gewichtsverlies
Artisjok als thee wordt beschouwd als een drank van kruiden en groenten met veel voedingsstoffen voor het lichaam. Hoewel het niet de meest gangbare thee is, is het gebruik duizenden jaren geleden begonnen door de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen, voornamelijk om spijsverteringsproblemen te behandelen en de lever te beschermen. De consumptie heeft nieuwe volkeren, culturen en geliefden bestendigd en veroverd, die in artisjokthee een natuurlijk alternatief zochten om enkele problemen op te lossen.

Velen beschrijven de smaak als zoet, zacht, zeer delicaat en licht “houtachtig”. De drank bevat een interessante voedingssamenstelling die gezondheid en fitheid enorm ten goede kan komen.

Om gewicht te verliezen, is het raadzaam om 2 artisjokextract capsules per dag, of 4 kopjes artisjok thee per dag te nemen. Het is ook belangrijk om een dieet te volgen en wat lichamelijke activiteit te doen om meer gewicht te verliezen.

Bereidingswijze
Doe 3 eetlepels van artisjok bladeren in een pan, samen met 1 liter water en kook deze gedurende 5 minuten. Dek af en wacht totdat het afgekoeld is, en drink, bij voorkeur zonder suiker met toevoegingen van paar druppels citroen.

Men kan nog steeds de gekookte artisjok consumeren om dezelfde voordelen te bereiken. Artisjok is te vinden in de vorm van siropen, tabletten, capsules of in natuurlijke vorm.

Ondanks dat het een natuurlijk product is, mag het niet worden geconsumeerd tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

- Advertisement -