Vanwege sociale media raken veel mensen vandaag overweldigd en onder druk. Soms lijkt het alsof als je niet aan kan ontsnapt. Het is echter uitermate belangrijk om de mobiele telefoon uit te zetten, weg te gaan van de drukte van mensen en af en toe tijd alleen door te brengen.

Ontdek hier waarom allen zijn kan gezond voordelen opleveren.

Bestrijd stress
Alleen zijn en je verveeld voelen, schakelt sommige delen van je brein uit die het versnelde denken bevorderen, en dit kan helpen de stressniveaus te verminderen. Verveling helpt je hersenen te kalmeren en kan je emoties veel beter reguleren.

Helpt om te ontspannen
Tijd alleen doorbrengen is een geweldige manier om je lichaam en geest weer op te laden. Een groot onderzoek onder 18.000 deelnemers uit 134 verschillende landen heeft aangetoond dat mensen die alleen tijd doorbrengen zich meer ontspannen kunnen voelen. Lezen is de op een na beste activiteit om te ontspannen en de derde is om contact te hebben met de natuur.

Verhoogt je mentale capaciteit
Veel mensen worden gespannen of nerveus als ze heel lang alleen moeten zijn. We zouden dit echter vaker moeten gaan doen, omdat studies hebben aangetoond dat het scheiden van een tijd om alleen te zitten voor lange periodes je mentale vermogens kan versterken.

Het maakt je meer empathisch
Harvard University heeft ontdekt dat een geïsoleerd persoon helpt bij het opbouwen van een sterker, empathisch karakter. Volgens onderzoekers van Harvard helpen perioden van eenzaamheid mensen de worstelingen en ervaringen van anderen beter te begrijpen, waardoor ze tijdens hun leven meer oprecht en empathisch kunnen worden.

Vergroot je creativiteit
Als je creatiever wilt worden, kun je het beste wat tijd alleen doorbrengen. Hoe vervelender je wordt, des te creatiever je zult worden, omdat de menselijke geest op verschillende manieren zal gaan werken om je bezig te houden en omdat je alleen bent, zal er niemand in de buurt zijn om tussenbeide te komen.

Versterkt je relaties
Alleen zijn kan je helpen om jezelf beter te leren kennen. Deze zelfkennis is absoluut essentieel als je succes wilt in je langetermijnrelaties. Immers, als je jezelf niet eens kent en je jezelf begrijpt, is het moeilijk om de behoeften en verlangens van een ander te begrijpen.

Vorig artikelGroene Clay Beautymasker!
Volgend artikelInzoomen om het volledige beeld te krijgen