Acne treft ongeveer 9% van de wereldbevolking en dit maakt deze ziekte de acht meest voorkomende ter wereld.

Veel mensen met chronische acne, het ernstigste type van deze ziekte, vinden het moeilijk om een behandeling te vinden die echt werkt.

Daarom nodig we je uit om te leren in deze blog welke etherische oliën kunnen worden gebruikt om dit probleem te behandelen, dat niet alleen tieners, maar ook volwassenen treft.

En het is ook belangrijk om te weten dat de behandeling met etherische oliën een aanvulling kan zijn op elke andere behandeling die je uitvoert, het betekent dat je niet voor de ene of de andere behandeling hoeft te kiezen.

De behandeling wordt voornamelijk via de huid uitgevoerd, waarbij de etherische oliën die in formuleringen zijn bereid, in concentraties die variëren van 3 tot 10% kunnen worden gebruikt in geval van ernstige en chronische acne.

Hoe etherische oliën te gebruiken voor de behandeling van acne ?
Het lijkt vreemd om oliën te gebruiken om een aandoening te behandelen die vaak wordt geassocieerd met een vette huid. Maar het blijkt dat sommige etherische oliën geweldig zijn om de huid te behandelen, omdat ze de huid in de juiste mate hydrateren en poriën verstopping en puistjes vorming voorkomen.

Bovendien werken etherische oliën bij het verminderen van stresshormonen die verantwoordelijk zijn voor het verschijnen van acne, en hebben ze ook ontspannende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Welke etherische oliën te gebruiken voor behandeling van acne ?

1. Tea tree etherische olie
De theeboom of melaleuca, is een plant oorspronkelijk uit Australië. De therapeutische eigenschappen ervan worden al eeuwen benadrukt door de stammen van hun regio van herkomst. Tea tree etherische olie wordt gedestilleerd uit de bladeren van de boom; tea tree etherische olie wordt gebruikt om overtollig vet te behandelen. Vanwege zijn fungicide en bacterie dodende werking kan het huidproblemen bestrijden, en omdat het een samentrekkende functie heeft, werkt het ook tegen ontstekingen en elimineert het in contact met de poriën bacteriën die bijdragen aan het verschijnen van puistjes en mee-eters.

2. Lavendel etherische olie
Deze etherische olie is ook in staat om acne te verminderen, omdat het de bacteriën, die bij acne betrokken zijn, in slechts 5 minuten volledig kon elimineren. Bovendien toonde een studie, gepubliceerd door Japanse wetenschappers, aan dat lavendelolie de collageen synthese en fibroblast differentiatie kon stimuleren, wat de voordelen van deze essentiële olie bij een beschadigde en ontstoken huid bewijst.

3. Patchoeli etherische olie
Op de huid is deze olie één van de meest actieve en een uitstekende weefselregenerator, die de groei van nieuwe huidcellen helpt stimuleren. Bij wondgenezing bevordert het niet alleen snellere genezing, maar helpt het ook om lelijke littekens te voorkomen wanneer de wond geneest. Het is ook zeer effectief bij de behandeling van ruwe, gebarsten en overmatig vochtarme huid en wordt gebruikt voor de behandeling van acne, eczeem, wonden, zweren, schimmelinfecties.

4. Salvia Sclarea
Samentrekkend voor een vette en acne-gevoelige huid; helend en ontstekingsremmend, bestrijdt acne, furuncle, dermatitis en eczeem. Gunstig voor alle soorten huidontsteking, het is een geweldige behandeling voor rimpels, acne, roodheid, fragiele en dunne huid, ook als een deodorant. Helpt bij het behouden van vocht in de rijpe en droge huid.

5. Jeneverbessen etherische olie
Bij de behandeling van huid met acne, huid met eczeem en dermatitis werken de antiseptische, ontgiftende en samentrekkende eigenschappen samen, met uitstekende resultaten. Essentiële olie van jeneverbes staat al sinds de oudheid bekend als een ontgiftingsmiddel, omdat het ons lichaam helpt om giftig afval kwijt te raken.

Hoe etherische oliën te gebruiken
Verdun ze gewoon in een specifieke olie voor een vette huid, zoals jojoba-olie, of maak een masker met groene klei die helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit de huid

Men moet nooit etherische olie rechtstreeks op de huid aanbrengen, altijd verdund; zie voorbeeld hierboven!

Vorig artikelIs het ook echt zo?
Volgend artikelFood for your brain