Er gaat niets boven een goede schoonheidsdag om je hoofd, lichaam en geest op orde te krijgen. Wekelijks tijd reserveren om je gezicht, lichaam en haar te exfoliëren, hydrateren en masseren kunnen wonderen verrichten voor haar/huid en zo de stress te verminderen.

Geen mobiele telefoons, zwaardere taken of zakelijke e-mails: het idee is om een beetje de verbinding te verbreken om je op je gemak te voelen en voor jezelf te zorgen. Je kunt voor de schoonheid zorgen terwijl je veel ontspant! Om dit te doen, reserveer je een paar uren voor jouzelf en lees je hier tips over hoe je jouw SPA thuis kunt opzetten

1. Zet je mobiele telefoon uit en alles wat je zou kunnen storen
Zet stille muziek aan op de achtergrond, met geluiden van de natuur en vogels en spuit etherische olieproducten van lavendel en geranium in de kamer. Etherische olie van lavendel en geranium zijn natuurlijke kalmerende middelen die je helpen om beter te ontspannen, naast het balanceren en harmoniseren van de omgeving.

2. Scheid en organiseer de producten die je gaat gebruiken
Als je alles apart en overzichtelijk laat, helpt dit je bij het SPA Dag-proces. Je loopt dus niet het risico iets te vergeten of gestrest te raken, omdat je je realiseert dat je geen product hebt of niet vindt. De lijst hangt af van jouw haar of huidtype en welke procedure je wilt doen.

3. Hydrateer de huid
Als je een vette huid hebt, kan het handiger zijn om groene klei in huis te hebben, die je in natuurvoedingswinkels kunt vinden, om elke week op je gezicht te smeren. Voor een droge huid pureer je een paar stukjes avocado met honing, leg het op je huid en laat het 20 minuten intrekken.

4. Hydrateer je haar
Het aanbrengen van een olie voor hydratatie is erg belangrijk, omdat het helpt het water aan te vullen dat de strengen na verloop van tijd verliezen en het droogheid en kroes effect vermindert. Om te hydrateren heb je cocos olie nodig die rijk is aan vitamine E en essentiële vetzuren. Doe 6 eetlepels olie in een glazen bak en verwarm gedurende 15 seconden in de magnetron. Dit is belangrijk, omdat de olie bij verhitting vloeibaarder wordt en een diepere laag van het haar kan bereiken, vervolgens grondig uitspoelen met een shampoo die geschikt is voor jouw haartype.

5. Optimaliseer je tijd
Het hydrateren van jouw haar duurt ca. 20 minuten dus neem gedurende die tijd ook de aandacht om voor je nagels te zorgen of maak een gezichtsmasker dat even lang duurt. Of neem even de tijd voor jouw favoriete serie, lees een boek of iets interessants. Het gaat er niet om het proces te stroomlijnen, maar om de tijd te optimaliseren. Met slechts 2 uur kunt je bijvoorbeeld een SPA-dag doen met alles waar je recht op hebt.

6. Een tijd alleen voor jou
Voordat je de SPA-dag kiest, moet je controleren of je afspraken hebt die je niet kunt annuleren of die je moet blijven volgen. Hierdoor kunt je gespannen raken door het tijdsprobleem en daardoor gestrest raken. Dit moment is voor jou om te ontspannen zonder je zorgen te maken over iets anders dan jij!

Vorig artikelOverheid laat mondzorg in onacceptabele onzekerheid
Volgend artikelStress veroorzaakt naast overgewicht ook een verhoogde kans op blessures en een vertraging bij weefselherstel