Veganisme is verre van een bevlieging, en hoewel het concept niet nieuw is, is het aantal nieuwe supporters de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Bezorgdheid over gezondheid heeft ertoe geleid dat mensen beter kijken naar het voedsel dat ze consumeren en naar hun oorsprong. Dit betekent dat het niet voldoende is om lekker eten op het menu te hebben, omdat je ook moet begrijpen waar het voedsel vandaan komt en door wie het is geproduceerd.

Veganistisch zijn kan echter duur en kosteneffectief zijn, aangezien het beschikbare voedselaanbod kleiner is. Natuurlijk hebben we de afgelopen jaren het aantal vegetarische producten zien toenemen, maar sommige kunnen nog steeds aanzienlijk duurder zijn. Aangezien dit scenario, zullen we hier informatie brengen over hoe vegan te zijn zonder veel geld uit te geven.

Ontdek in deze blog 5 tips waarom een vegan levensstijl niet duur hoeft te zijn.

1. Wees prijsbewust
Veganistisch zijn kan goedkoper zijn dan carnivoor, kijk maar naar de prijs van vlees in supermarkten. Veganisten eten in principe groenten, fruit en granen, die meestal geen dure ingrediënten zijn.

2. Bereid je eigen maaltijden
Een van de manieren om vegan te zijn met weinig geld is zelf koken. Gewoon thuis je eigen maaltijden bereiden en restaurants of eetgelegenheden vermijden, kan je aanzienlijk veel geld besparen, om nog maar te zwijgen over het feit dat je alle ingrediënten op je menu kunt opdienen en verdachte voedingsmiddelen kunt elimineren.

Bereid grote hoeveelheden voor, verdeel in afzonderlijke porties en bevries deze om tijd te besparen. Je kunt ook van tevoren wat lunch of snacks bereiden en meenemen naar je werk of als je de deur uitgaat.

3. Bereid eenvoudige recepten voor
Het eten van een gepofte aardappel met bieslook, tomaat en rozemarijn, een kikkererwtensalade met avocado en het eten van een banaan of andere fruit; het bereiden van eenvoudige recepten betekent niet dat het saai of smaakloos moet zijn. Zelfs vegan zijn met weinig geld betekent niet dat je eten saai en eentonig moet zijn.

Een goede suggestie is om recepten te zoeken voor sommige gerechten die eenvoudig te maken zijn en die goedkope en veelzijdige ingrediënten bevatten.

4. Koop geen grote hoeveelheden bederfelijke producten
Om te voorkomen dat je voedsel en geld weggooit, probeer je te kopen wat je wilt consumeren, tenzij het mogelijk is om te bevriezen.

5. Beperk jezelf niet
Over het algemeen wordt een vegan/vegetarisch persoon een soort chef-kok. niemand belet je om een heerlijke pizza of lasagne te eten, je creativiteit te gebruiken en gezonde, smakelijke recepten te maken en je kunt gezonde, goedkope vervangers lekker maken.

Vorig artikelMaatregelen om medicijntekort te beperken werken maar ten dele
Volgend artikelMogelijkheden om gebruik van drinkwater in Nederland te beperken tijdens droogte