In plaats van dure vochtinbrengende crèmes te kopen die heel vaak allergene bestanddelen bevatten die allergische reacties kunnen opwekken, kun je ook je eigen anti-aging crème maken met natuurlijke ingrediënten die vaak gezonder zijn en beter werken.

Om dit te proberen kan zeker de moeite waard zijn!

Let wel, zorg ervoor dat je natuurlijke anti-rimpelbehandeling combineert met de juiste voeding om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

1. Anti-rimpel rozenbottelolie
Meng 4 eetlepels volkoren meel, 2 eetlepels manuka honing en 2 eetlepels rozenbottelolie totdat je een gladde pasta krijgt. Breng het dan op je gezicht aan en spoel het vervolgens na 20 minuten af met lauwwarm water.

2. Karitéboter tegen vrije radicalen
Karitéboter heeft antioxiderende eigenschappen die de huid kunnen beschermen tegen vrije radicalen. Het is een effectieve remedie tegen ouder wordende huid en een geweldige natuurlijke anti-rimpel crème. Je kunt het aanbrengen in plaats van gezichtscrème, vooral als je een last van een droge huid hebt. Het is ook zeer geschikt als behandeling voor zon, wind of koude schrale lippen.

3. Aloë Vera-gel heeft een uniek anti-rimpel effect
Aloë vera-gel heeft een uniek anti-rimpel effect op de huid omdat het de huid soepel en stevig houdt en de tekenen van veroudering voorkomt. Het is geschikt om de huid nieuw leven in te blazen en kan ’s ochtends of ’s avonds worden gebruikt en het veelvuldige gebruik is nuttig om rimpels te voorkomen. Dit ingrediënt is vooral geschikt voor diegenen die de voorkeur geven aan snelle behandelingen en is eenvoudig aan te brengen. Je kunt aloë vera-gel kopen, maar als je de plant thuis hebt, snij je de bladeren af en breng je deze aan op de huid (zelfs ook rond je ogen).

4. Kurkuma-olie als anti-rimpel crème
Het is mogelijk om naast de anti-rimpel crème, zoals in het bovenstaande recept, ook kurkuma te gebruiken om een geweldige olie op de huid aan te brengen. Kurkuma is een kruid dat geschikt wordt geacht om het lichaam tegen veroudering te beschermen. Bereid deze olie met 500 ml druivenpit olie en 3 eetlepels kurkuma poeder. Giet de olie in een glazen kom met een luchtdicht deksel en meng de kurkuma. Sluit het glas en laat het een week weken, schud de fles gewoon eenmaal per dag. Op de achtste dag laat de olie in een donkere glazen pot lopen zonder de kurkuma die op de bodem is afgezet te verplaatsen. Breng het op de huid aan als een speciale anti-rimpelbehandeling.

5. Rosewood en lavendel etherische oliën om rimpels te voorkomen en te bestrijden
Onder de meest geschikte etherische oliën om rimpels te voorkomen en te bestrijden, vinden we etherische olie van Rozenhout etherische olie. Expert Danièle Festy stelt in het boek “My Bible of Essential Oils” voor om 2 druppels etherische olie van rozenhout toe te voegen aan je normale nachtcrème en/of 2 druppels lavendel etherische olie toe te voegen aan een flesje van 60 ml van je favoriete gezichtscrème.

Foto: Gayle Reinsma
Vorig artikelMedicijngebruik kan invloed hebben op diagnostische tests
Volgend artikelVernieuwde e-learning ‘Preventie postpartum depressie’