Donkere kringen onder de ogen kunnen verschijnen als gevolg van overtollige melatonine, veranderingen in de spataderen in de onderste deel van de ogen, genetische oorzaken of onvoldoende uren slaap en huilen en geven de indruk dat de persoon moe is. Ze kunnen echter ook vaak genetisch zijn. Als donkere kringen vaak voorkomen en de behandeling niet werkt, moet het individu een dermatoloog raadplegen om de beste behandeling aan te geven, wat kan worden gedaan met crèmes die geschikt zijn voor donkere kringen of het gebruik van hyaluronzuur bijv.

Het vermijden van donkere kringen en het verminderen van wallen onder de oogleden is mogelijk door enkele veranderingen in gewoonten, zoals het eten van fruit, het dragen van een zon beschermer en een zonnebril. De natuur geeft je ook kracht. Sommige ingrediënten zoals rozenwater en kamille thee kunnen donkere kringen helpen verminderen.

Als je wakker werd met donkere kringen en je niet het huis wilt verlaten, dan kun je sommige thuisbehandelingen proberen.

Lees op deze blog 6 manieren om donkere kringen op natuurlijke wijze te elimineren

1. Kamille thee
Kamillethee kalmeert en hydrateert het gebied rond de ogen. Het heeft kalmerende eigenschappen die de donkere kleur van de donkere cirkels minimaliseren. Bovendien werkt het als een geweldig huidtonicum.

2. Komkommer
De komkommer werkt als een samentrekkend middel en heeft eigenschappen die ook helpen bij het verlichten van de huid. Kalmeert onmiddellijk het vermoeide en gezwollen uiterlijk van de ogen en kleurt bovendien de huid rond de ogen.

3. Koud water kompressen
Omdat één van de oorzaken van donkere kringen de verwijding van bloedvaten onder de ogen is, is het toepassen van koud waterkompressen een geweldige thuisbehandeling voor donkere kringen. Koud water, veroorzaakt vasoconstrictie (vermindering van bloedvaten) en verbetert het uiterlijk van donkere kringen.

4. Rozenwater
Rozenwater bevat vitamine A en C, heeft antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen en helpt de pH van de huid in evenwicht te brengen.
De applicatie biedt een kalmerend effect op de ogen.

5. Tomaat masker
Tomaat is een natuurlijke lightener voor de huid, die grote effecten bereikt tegen donkere kringen en is ook nuttig om sproeten van de huid lichter te maken. Laat de tomaat gewoon koelen in de koelkast en kneed vervolgens met een vork en breng direct aan op donkere cirkels, laat 15 tot 20 minuten inwerken.

6. Drink veel water
Eén van de belangrijkste verantwoordelijken voor het vasthouden van vocht is natrium, daarom voorkomt drinkwater gedurende de dag dat het lichaam deze elektrolyt en andere stoffen vasthoudt; drinkwater zorgt voor een goed uiterlijk. Organen en cellen werken goed, naast het hormonale evenwicht.

Je moet minimaal 7 uren per nacht slapen om donkere kringen niet erger te maken. Ook moet je voorkomen dat je niet te lang voor de televisie zit, omdat je ogen meer moe worden, met een grotere kans op donkere kringen.

Vorig artikelPatiënt met zeldzame kanker slechter af
Volgend artikelResultaat steekproef: 4% ziekenhuismedewerkers heeft coronavirus