Basilicum is een kruid dat een zeer aangename en geur verspreidt. Wanneer de etherische olie van de bladeren wordt geëxtraheerd, kunnen we naast zijn verfrissende en zoete aroma verschillende functies en voordelen verkrijgen. Deze omvatten bijvoorbeeld onder andere mentaal evenwicht, angstbeheersing, verlichting van griep en verkoudheid. Wees je bewust van alle voordelen van deze opmerkelijke olie.

Basilicum etherische olie wordt sinds de oudheid gebruikt om het mentale evenwicht te bevorderen en is de beste aromatherapie optie voor de behandeling van bipolaire stoornissen, panieksyndromen, fobieën, angsten en stress. De chemische component carvacrol aanwezig in deze etherische olie is in staat om de activiteit van de bijnieren die het stresshormoon cortisol produceren te verminderen.

De etherische olie van basilicum (Ocimum basilicum) wordt al duizenden jaren op grote schaal gebruikt in Chinese en Ayurvedische geneesmiddelen vanwege zijn eigenschappen die helpen bij het verlichten van gevallen van constipatie, indigestie, winderigheid en pijn, niet alleen gerelateerd aan het spijsverteringsstelsel, maar ook spieren. Evenals psychologische en emotionele problemen.

Het was in het verleden ook bekend als een afrodisiacum en werd in rituelen gebruikt om trouw in het huwelijk te waarborgen, maar ook voor diegenen die nieuwe liefde zoeken of zich losmaken van een oude liefde. De energetische frequentie bevordert aanwezigheid, persoonlijke kracht, beslissing, mentale helderheid, zelfvertrouwen, houding, kracht om uitdagingen aan te gaan en energie om dromen en ideeën te realiseren.

Hoe te gebruiken:

  • Om spierspanning en pijn veroorzaakt door ontsteking te verminderen, druppel in 100ml druivenpitolie of 100g neutrale crème, 20 druppels basilicum etherische olie, meng goed en breng de hoeveelheid aan die overeenkomt met één eetlepel van het recept op de plek waar je pijn of spanning hebt en masseer deze licht totdat het volledig geabsorbeerd is;
  • Om de geest in balans te brengen, stress en/of angst te verminderen, gebruik onder andere 4 tot 5 druppels basilicum etherische olie en voeg beetje water toe
  • In Bad – Voeg 6 druppels etherische olie met plantaardige olie toe in een volledig met water gevulde badkuip;
  • In de douche – Voeg 5 druppels etherische olie in de hoek van de douchebak en inhaleer tijdens het douchen. Alternatief, verdun 3 druppels etherische olie van basilicum en 1 eetlepel plantaardige olie en masseer deze tijdens het douchen.

Contra-indicaties
De contra-indicaties hebben betrekking op zwangere vrouwen, vanwege de mogelijkheid van hormonale veranderingen en ook voor mensen met epilepsie, omdat deze het gebruik hiervan moeten vermijden.

Indien er klachten zijn die verband houden met allergieën of andere gezondheidsproblemen Neem dan contact op met je arts.

Vorig artikelLymeSpot-test heeft geen meerwaarde bij neuroborreliose
Volgend artikelZwangerschap en infectieziekten