Het is erg belangrijk dat we onze huid en gezicht moeten scrubben. Deze behandeling zorgt voor een betere doorbloeding waardoor je huid er jong, glanzend en gezond gaat uitzien. Ook zorgt het ervoor dat je huid glad en zacht aanvoelt.

Hier zijn enkele natuurlijke opties, zoals kokossuiker, honing en koffie die gemakkelijk te maken zijn, de huid niet beschadigen en wekelijks op het gezicht kunnen worden aangebracht.

Deze natuurlijke zelfgemaakte scrub recepten kunnen je huid een natuurlijke en verjongde look geven zonder te veel geld kosten.

1. Honing, kokossuiker en havermout scrub
Kokossuiker met honing en havermout vormen een zeer voedzame mix met exfoliërende eigenschappen die kunnen helpen de olieproductie van de huid onder controle te houden.

Ingrediënten
• 2 eetlepels honing
• 2 eetlepels kokossuiker
• 1 eetlepel fijne havermoutvlokken

Bereidingswijze
Meng de ingrediënten tot een pasta en wrijf zachtjes het gezicht of lichaam in met cirkelvormige beweging. Laat maximaal tien minuten intrekken en spoel deze af met lauwwarm water.

2. Bakingsoda en honing scrub
De combinatie van bakingsoda en honing is geweldig voor het verwijderen van dode huidcellen, vettigheid en is erg handig voor het bestrijden van mee-eters en puistjes.

Ingrediënten
• 1 theelepel bakingsoda
• 1 eetlepel honing

Bereidingswijze
Meng de ingrediënten tot een gladde massa, beweeg soepel met cirkelvormige bewegingen op de huid en laat 5 minuten inwerken. Spoel daarna met veel lauwwarm water.

3. Koffie scrub
Koffie heeft een antioxiderende werking, kan de huid vernieuwen en heeft een exfoliërende werking die onzuiverheden helpt verwijderen en vettigheid vermindert.

Ingrediënten
• 1 eetlepel gemalen koffie
• 1 eetlepel water

Bereidingswijze
Meng de ingrediënten tot een pasta en breng aan op de gewenste gebieden met cirkelvormige bewegingen. Laat vervolgens 10 minuten intrekken en spoel deze af met lauwwarm water.

Meer tips voor de verzorging van een vet huid
Naast het één keer per week scrubben, is het belangrijk om extra aandacht te schenken om overmatige olieproductie te beheersen, door maximaal 2-3 keer per dag je gezicht te wassen, bij voorkeur met producten die geschikt zijn voor dit type huid. Vermijd overmatig gebruik van make-up en gebruik geen vochtinbrengende crèmes op de vettige plekken.

Bovendien wordt aanbevolen om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden, zoals fastfood, gefrituurd voedsel en snoep omdat deze vettigheid, de vorming van mee-eters en puistjes verergert.

Vorig artikelRIVM inventariseert: bijna 20 duizend e-liquids aangemeld voor Nederlandse markt
Volgend artikelLymeSpot-test heeft geen meerwaarde bij neuroborreliose