De lever vervult veel functies in het lichaam, zowel op metabolisch niveau als in het spijsverteringsstelsel, dus het is belangrijk om je gezondheid te behouden door goede eetgewoonten. De beste voedingsmiddelen voor de lever zijn diegenen die de werking ervan verbeteren en het risico op vetafzetting in dat orgaan verminderen. Het lichaam lijdt aan het teveel gifstoffen die worden geproduceerd na consumptie van geïndustrialiseerd en verwerkt voedsel. Naast de ophoping van vet, kan het eten van slechte producten ontstekingen en problemen in de lever en het spijsverteringsstelsel veroorzaken. Om het functioneren van de organen in evenwicht te brengen, is het belangrijk om regelmatig ontgiftende voedingsmiddelen te eten, zoals fruit en groenten en bijvoorbeeld paardbloemen thee.

Bovendien is het belangrijk om het water consumptie te verhogen en alcoholische dranken te vermijden, omdat alcohol in dit orgaan wordt gemetaboliseerd en daarom kan de inname ervan grotere ontstekingen veroorzaken.

Zie hieronder voor een lijst met voedingsmiddelen die op natuurlijke wijze de lever ontgiften

1. Tomaten
Tomaten zijn geweldig voor het ontgiften van de lever, omdat ze glutathion hebben, een eiwit dat de lever ontgift. Naast lever te ontgiften, bevat het ook lycopeen, een andere stof die borst-, long- en huidkanker bestrijdt.

2. Knoflook
Rijk aan cinarina, dat de productie van gal stimuleert, is het één van de voedingsmiddelen die helpen de lever te reinigen. Het bevat zwavel, dat leverenzymen activeert die verantwoordelijk zijn voor het ontgiften van toxines, en selenium, dat een krachtige antioxidant is en zeer gunstig voor de lever.

3. Groene thee
Eén van de vele eigenschappen van groene thee is die van het verminderen van de ophoping van vet in de lever. Verschillende onderzoeken tonen aan dat groene thee levercellen beschermt en het immuunsysteem stimuleert. Catechines, krachtige antioxidanten in groene thee, beschermen de lever tegen de gevolgen van alcohol, tabak en andere schadelijke stoffen.

4. Avocado
Geladen met voedingsstoffen, helpt het om voor de lever te zorgen, vooral omdat het glutathion bevat, een zeer krachtige antioxidant die de lever helpt bij het ontgiftings- en reinigigingsproces van het lichaam.

5. Chia-zaden
De vezels in bovengenoemd superfood reguleren de darmtransit en reinigen het lichaam door ontlasting: Omega 3 bestrijdt nog steeds ontstekingen, die de ophoping van vet voorkomen.

6. Havermout
Havermout is superrijk aan vezels en kan je lever helpen beter te werken. Havermout is een bondgenoot van het dieet voor gewichtsverlies omdat het een langzaam verteringsproces heeft (het is een samengesteld koolhydraat) en in staat is om beetje bij beetje energie aan het lichaam af te geven.
Studies tonen aan dat het je kan helpen een paar extra kilo’s en buikvet te verliezen, wat een goede manier is om leververvetting af te weren.

7. Groene appel
Groene appels zijn rijk aan oplosbare vezels die onzuiverheden uit de darm verwijderen. De grote hoeveelheid antioxidanten (vooral florizine) beschermt de lever nog steeds tegen aanvallen door vrije radicalen. Omdat het één van de vruchten is die meer pesticiden ontvangt, geeft het de voorkeur aan de biologische.

8. Water
Er is niets beters om het lichaam te ontgiften dan water. Drink gelieve elke dag ongeveer twee liter op en vermijd geïndustrialiseerde en met suiker gevulde drankjes.

9. Zuurkool
Groente rijk aan zwavel, die zware metalen uit het lichaam verwijdert, en in vezels, die het spijsverteringsstelsel reguleren.

10. Paardenbloem thee
Eén van de krachtigste ontgiftende voedingsmiddelen; paardenbloem werkt rechtstreeks op de lever en de alvleesklier. Paardenbloem kan worden geconsumeerd in thee gemaakt van de bladeren, wortel en stengel. Een kopje thee bevat slechts 25 calorieën en is rijk aan verschillende vitamines, mineralen en insuline.

Vorig artikel4 natuurlijke haarmaskers om het haar te laten glanzen en versterken
Volgend artikelActuele informatie over het coronavirus